07/06/2024 Admin

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η επιμόρφωση των εργαζομένων αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη βελτίωση της απόδοσης και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Σε μια εποχή συνεχών μεταβολών, ιδίως σε τεχνολογικό επίπεδο. Η απόκτηση δεξιοτήτων κρίνεται απαραίτητη για την εξασφάλιση της επαγγελματικής αποτελεσματικότητας και την προσαρμογή στις απαιτήσεις που επιβάλλει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην αγορά εργασίας. Η επιμορφωτική διαδικασία, μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της παρακολούθησης σεμιναρίων, της συμμετοχής σε εργαστήρια και της εκπαίδευσης στον εργασιακό χώρο. Η δια βίου μάθηση, δεν ενισχύει μονάχα τις επαγγελματικές δεξιότητες, συνάμα, συντελεί στην ανάπτυξη νέων ικανοτήτων όπως, η κριτική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων αλλά και η συνεργασία σε ομάδες.

Επιπροσθέτως, η διαδικασία ανάπτυξης δεξιοτήτων μέσω της επιμόρφωσης αποτελεί μια μορφή μακροχρόνιας επένδυσης για τις επιχειρήσεις. Καθώς, ένας επαρκώς καταρτισμένος εργαζόμενος δύναται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις, να προσαρμόζεται ευκολότερα στις αλλαγές και ταυτοχρόνως, να συμβάλλει στη προώθηση της καινοτομίας μέσω της ανάπτυξης νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Η επιμόρφωση προάγει την κινητικότητα τόσο σε εσω-εταιρικό τόσο σε εξω-εταιρικό επίπεδο, καθιστώντας την επιχείρηση και τους εργαζομένους ανταγωνιστικότερους.

Τέλος, η συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και των εκπαιδευτικών οργανισμών αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας και κινητήριο μοχλό της ανάπτυξης του επιμορφωτικού τομέα.  Η διαμόρφωση προγραμμάτων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς μπορούν να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη όπως, αύξηση της παραγωγικότητας, μείωση της ανεργίας και ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας. Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν, η σύμπλευση με τις νέες τάσεις κρίνεται συστατικό στοιχείο της προόδου και τις καινοτομίας.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Επικοινώνησε μαζί μας!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

OHMRES

Προγράμματα

Voucher

Δράμα

ΜΑΚΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 48
Τηλ. Κέντρο: 2521100386
info@ohmres.gr

Συμβουλευτική

Πτολεμαΐδα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 11
Τηλ. Κέντρο: 2463027895
info@ohmres.gr

Φόρμα Ενδιαφέροντος

    Powered by
    Share via
    Copy link