05/07/2024 Admin

Επαγγελματικές Δεξιότητες σε ένα Σύγχρονο Εργασιακό Περιβάλλον

Οι απαιτήσεις που επιβάλλουν οι αλλαγές στον οικονομικό, κοινωνικό και τεχνολογικό τομέα, συνθέτουν ένα νέο πλαίσιο, σχετικά, με τις επαγγελματικές δεξιότητες που οφείλει να κατέχει ένας εργαζόμενος. Τα νέα δεδομένα, που επιβάλλουν ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η τεχνολογία μεταβάλλουν τις απαιτήσεις και το καθεστώς της αγοράς εργασίας. Ιδιαίτερα εάν αναλογιστούμε το βαθμό μεταβολής στους τομείς της εξειδίκευσης και της κατάρτισης, αντιλαμβανόμαστε ότι οι δύο έννοιες κατέχουν πλέον, βαρύνουσα θέση ανάμεσα στις πρακτικές που αξιοποιεί το εργατικό δυναμικό, προκειμένου, να αυξήσει την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα του.

Ωστόσο, ένα εύλογο ερώτημα, αφορά το ποιες δεξιότητες κρίνονται ως απαραίτητα εφόδια στην κοινωνία της πληροφορίας;

Αναλογιζόμενοι, το σημαίνοντα ρόλο που καταλαμβάνει η τεχνολογία στην καθημερινότητα μας, αντιλαμβανόμαστε ότι η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων συνιστά απαραίτητο προαπαιτούμενο.  Η χρήση συστημάτων διαχείρισης πληροφοριών, λογισμικών επεξεργασίας και προγραμματισμού σε συνδυασμό με την εδραίωση της τεχνητής νοημοσύνης σε ένα ευρύ πλαίσιο τομέων, καθιστά την απόκτηση ειδικών δεξιοτήτων, που πλαισιώνουν τις καινοτομίες, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Επιπλέον, η ανάπτυξη διαπροσωπικών δεξιοτήτων, που αφορούν την επικοινωνία και τη συναισθηματική νοημοσύνη αποτελεί στοιχείο που συμβάλλει στη διενέργεια εποικοδομητικού διαλόγου ενισχύοντας συνάμα, τα επίπεδα συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων. Ένας ιδιαίτερα κρίσιμος τομέας, είναι η διαχείριση  και επίλυση προβλημάτων. Κινούμενοι σε ένα περιβάλλον που συνεχώς μεταβάλλεται, οι εργαζόμενοι καλούνται να αναπτύξουν την κριτική σκέψη και την προσαρμοστικότητα τους προκειμένου, να φέρουν σε πέρας τα πολυσύνθετα ζητήματα που ανακύπτουν καθημερινά. Οι εργαζόμενοι, πρέπει να είναι ανοιχτοί σε καινοτόμες ιδέες, να προσαρμόζονται σε νέες συνθήκες και να επιδιώκουν τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση.

Συνοψίζοντας, η απόκτηση ενός συνόλου δεξιοτήτων κρίνεται απαραίτητη, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να επιτύχουν επαγγελματικά. Οι ψηφιακές δεξιότητες, οι διαπροσωπικές ικανότητες, η κριτική σκέψη και η προσαρμοστικότητα αποτελούν τα θεμέλια για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στον 21ο αιώνα.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Επικοινώνησε μαζί μας!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

OHMRES

Προγράμματα

Voucher

Δράμα

ΜΑΚΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 48
Τηλ. Κέντρο: 2521100386
info@ohmres.gr

Συμβουλευτική

Πτολεμαΐδα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 11
Τηλ. Κέντρο: 2463027895
info@ohmres.gr

Φόρμα Ενδιαφέροντος

    Powered by
    Share via
    Copy link